Historisk byhus i Amaliegaarden

Address Amaliegade 25C, ST. TH.

Area Frederiksstaden, 1265 København K

Rooms 3 værelser Size 106 m² (95+11)
Price 11.000.000 DKK
Images

Historisk byhus i Amaliegaarden

På sin vej bringer foråret både spirende blomster og planter, der side om side folder sig ud, og bliver et symbol på årstidernes skiften og overgangen til lune dage fra den kolde vinter. Når blomsterne står smukkest, betyder det, at sommeren har gjort sit indtog. Her begynder blommerne at modnes, så de kan blive saftige, fyldige og plukkeklare.

Sælger, der købte byhuset i 2020, har altid nydt at gå ud i den private botaniske have, der hører med til byhuset på Amaliegade 25C. Her har han plukket af de søde blommer fra træerne i haven for derefter selv at sylte dem.

Den botaniske have blev opført i 1700-tallet og er Københavns eneste private botaniske have. Her vokser både frugttræer, smukke blomster og lægeurter fra dengang, hvor planter især blev brugt til at kurere sygdomme. I haven står der også en døbefont, som var i brug, da stedet husede en Fødselsstiftelse. Her kunne ugifte kvinder gå hen og føde anonymt, hvorefter de kunne få barnet døbt.

Nu er haven udelukkende til privatbrug, men historierne om stedet lever videre. Interessen for det historiske aspekt vægter højt hos sælger, når han indretter byhuset. Det er især de mange kontraster mellem historien og det moderne, som sælger har indrammet til perfektion.

”Kontraster har altid interesseret mig, hvilket det bestemt også gjorde, da jeg indrettede byhuset. I særdeleshed kontrasten mellem land og by, hvilket jeg mener, at dette byhus er en blanding af. Det er landligt idyl i midten af København,” siger sælger.

I køkkenet har sælger med tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen fået den botaniske have med ind i hjemmet. Her har styrelsens egne malere været ude i byhuset og med fuldstændig nøjagtighed indkapslet essensen af den smukke botaniske have og overført det til et smukt maleri på væggen.

”Maleriet er noget af det smukkeste, og jeg er så glad for, at det er en del af husets udsmykning. Jeg valgte at installere et rustikt køkken, der kunne tone det romantiske maleri lidt ned, men uden at fjerne fokus,” siger sælger.

Når blommetræerne afblomstrer, bladende begynder at falde af og dagene bliver lidt mørkere og koldere, så varmer sælger sig ved sin pejs inde i stuen. Stenen som pejsen er bygget omkring, er udhugget i Portugal og vejer 200 kg. Sælger har selv været med til at designe den i samarbejde med Hellerup Pejse.

”Pejsen kan varme hele huset op. Fra november til marts har jeg den brændende næsten konstant, da den både varmer, men også giver en fantastisk atmosfære i huset,” fortæller sælger.

Selvom kombinationen af by og land ikke bliver bedre end på Amaliegade 25C, så har sælger fundet sit næste projekt, som han vil kaste sig over. Det er et projekt, som han ikke ville have begivet sig ud i, hvis han ikke havde haft glæden af at mærke naturen året rundt i det hyggelige byhus.

”Det er en transformation og en bevægelse, som jeg befinder mig i. Huset her har været perfekt for mig, da jeg ønskede storbylivet, men også gerne ville opleve naturen. Nu er jeg nået til mit næste eventyr, hvor jeg skal flytte til udlandet på landet,” siger sælger.

Detajler

 • Status Til salg
 • Pris 11.000.000 DKK
 • Ejerudgifter pr/mdr 3.561 DKK
 • Office Copenhagen
 • Område Frederiksstaden, 1265 København K
 • Adresse Amaliegade 25C, ST. TH.
 • Værelser 3 værelser
 • Størrelse 106 m² (95+11)
 • Våning 3
 • Byggår 1755
 • Energy certificate FREDET
 • Botanisk have 2820 m²
 • Boligareal 95 m²
 • Loftareal 11 m²
View full description > < Close full description

Kontaktformular